Biztonság és védelem

Széles körben ismert, hogy az autóüvegezés nagyon fontos faktor az autó biztonságának tekintetében. A korai ’80-as évektől kezdve kötelezővé tették az autók laminált szélvédővel történő felszerelését, mely szélvédők törés vagy repedés után is egyben maradnak.
 
Az edzett üveggel ellentétben, a laminált üveg két üvegből áll, melyek egy középső műanyag réteggel vannak megkötve.
 
A laminált üveg kettős előnnyel rendelkezik.
Egyrészt segít az utasokat az autón belül tartani egy baleset során, másrészt pedig a külső veszélyekkel szemben is védelmet nyújt. Ugyanis 10-szer hosszabb ideig tart egy tolvajnak áthatolni a laminált üvegen, mint a hagyományos edzett üvegen.

Atmoszférikus komfort

Állítsa be kívánsága szerint Ön az üveg árnyalatát!
 
A „lightuning” a Saint-Gobain Sekurit fejlődését mutatja az electrocromic technológia területén, amely lehetővé teszi az autóüveg árnyalatának sötétítését vagy világosítását.
 
Általában a jármű belsejébe jutó fény intenzitása 4 és 40% között bármely tetszőleges értékre beállítható egyetlen gombnyomással. A napenergia áteresztése 2 és 20% közötti értére csökkenthető.
 
Jelenleg napfénytetők és üvegtetők gyártásánál használják, de nemsokára a többi autóüvegen is elérhető lesz.

Akusztikus autóüveg

 

A dBCONTROL egy laminált üvegezési eljárás, amely hangtompító eljárásokat kínál, mint a hagyományos laminált üvegezés, köszönhetően a speciálisan kifejlesztett „Akusztikus PVB”-nek.

A dBCONTROL bármely laminált üvegezésnél használható (szélvédő, oldalüvegek, hátsó ablakok).

A dBCONTROL használata egy hatékony, könnyen kivitelezhető, költségkímélő megoldás annak érdekében, hogy felfedezhessük a csend kényelmét.
 
Köszönhetően annak, hogy képes megszűrni a magasabb és alacsonyabb frekvenciájú zajokat, a dBCONTROL hangszigetelő üvegezés megteremti a gyártók számára a zajszint szabályozásának, illetve csökkentésének lehetőségét az utastérben. Ennek hatása akár 10 decibel lehet, mely nagyban javítja a zajkomfortot és az utasok biztonságát.
 
A dBCONTROL hangszigetelő üvegezés minden gépjárműtípusnál alkalmazható, függetlenül attól, hogy az alacsonyabb vagy magasabb kategóriába tartozik, illetve benzines és dízel autóknál is egyaránt használható.

A hagyományos PVB helyettesítése akusztikus PVB-vel garantálja a legjobb ár-érték arányt, anélkül, hogy megnövelné a gépjármű súlyát.

 

További cikkeink...

  1. Autóüveg
Autóüveg szerelés, autóüveg és épületüveg fóliázás Debrecenben
Joomla 3.0 templates